Recept

Formbröd

TILLAGNING:

Blanda ljummen filmjölk, jäst, salt, Hermesetas Lättströ och hälften av mjölet. Rör degen kraftigt i två minuter. Tillsätt oljan och resten av mjölet. Knåda tills degen är smidig. Täck över den och låt den jäsa till dubbel storlek. Skär degen i två delar, forma dem till rullar och lägg dem i brödformar. Täck över dem och låt dem jäsa. Pensla bröden med lite vatten och strö över fröna. Tryck ned fröna med handen så att de fastnar vid ytan. Nagga limporna med en gaffel.

Grädda vid 175-200 grader Celsius i ca 25 minuter.

Allmän information
Klar om:
60 minuter
Kalori p.p.:
135
Produkt:
Delar:
24
Ingredienser
Filmjölk
5 dl
Jäst
25 g
Salt
1 1/2 tsk
Hermesetas Lättströ
2 msk
Fint vetemjöl
11 dl
Olja
1/2 dl
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
13535
563
kcal
3234
135
Protein g
120
5
Kolhydrat g
472
20
Fett g
91
4