Recept

Fransk äppelpaj

Fransk äppelpaj

TILLAGNING:

Värm ugnen till 190°C.

Vispa ihop fett, Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande och äggula. Arbeta sedan successivt in mjölet. Tillsätt vattnet, om så behövs, för att få en mjuk men inte kladdig deg. Platta ut degen tunt i en låg pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ svalt i ca 15 min. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äppelskivorna i ett fint lager i pajformen, strö Hermesetas Lättströ mellan varje lager. Baka äppelpajen i 30-40 minuter tills äpplena är gyllenbruna. Låt svalna något och pensla ytan med aprikosmarmelad.

Allmän information
Klar om:
60 minuter
Kalori p.p.:
194
Produkt:
Delar:
8
Ingredienser
Pajdeg:
Vetemjöl
175 g
Mjukt lättmargarin
75 g
Hermesetas Lättströ (eller)
2 msk
Hermesetas Flytande
1/2 tsk
Äggula
1
Kallt vatten
1 mak
Fyllning:
Äpplen
1 kg
Hermesetas Lattströ
2 msk
Sockerfri aprikosmarmelad
3 msk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
6486
811
kcal
1555
194
Protein g
26
3
Kolhydrat g
269
34
Fett g
40
5