Recept

Fruktkaka

Fruktkaka utan socker: Den lätta sötman hos Hermesetas Lättströ understryker smaken av kiwi, banan, druvor, hallon och blåbär.

Preparatet:

  1. Kaka: Värm ugnen till 200 °C. Knäck äggen i en skål och vispa dem tillsammans med Hermesetas Lättströ tills blandningen blir luftig. Häll i smöret och vispa ihop.
  2. Sikta mjöl, bakpulver och vaniljpulver i en skål. Tillsätt omväxlande mjölblandningen och mjölken till äggblandningen, lite i taget, under omrörning och fortsätt tills allt är tillsatt och smeten är fin och jämn utan klumpar.
  3. Klä en bakform (32x22 cm) med bakplåtspapper och häll smeten i formen. Baka kakan i ugnen i cirka 30 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna helt.
  4. Topping: Häll vispgrädden i en skål och vispa den tills den har blivit lätt och luftig. Tillsätt vaniljpulver och skyr och rör runt.
  5. Skala bananen och kiwifrukterna och skiva dem. Dekorera kakan, först med gräddblandningen och sedan med frukt och bär.
Allmän information
Klar om:
60 minuter
Kalori p.p.:
299
Produkt:
Delar:
12
Ingredienser
Kaka:
Hermesetas Lättströ
35 g
Ägg
6
Smör, rumstempererat
70 g
Vetemjöl
375 g
Bakpulver
4.5 tsk
Vaniljpulver
1 tsk
Mjölk
3 dl
Topping
Vispgrädde
2 dl
Vaniljpulver
0.5 tsk
Skyr
1 dl
Banan
1
Kiwifrukter
3
Färska hallon
60 g
Färska blåbär
60 g
Kärnfria vindruvor
50 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
15069
1256
kcal
3588
299
Protein g
115
9.5
Kolhydrat g
375.5
31
Fett g
15
180.5