Recept

Grillade nektariner med mascarponekräm

I sommar grillar man sött! Om livet ger dig nektariner, lägg dem på grillen... och toppa med mascarpone, citron och pistagenötter. De grillade nektarinerna smakar fruktigt fräscht med en härlig kräm. Den perfekta grilldesserten!

Preparatet:

  1. Skala nektarinerna och skär dem i skivor på ca 0.5 cm.
  2. Smält smöret i en grillpanna och pensla nektarinernas ytor med Hermesetas Flytande. Värm upp pannan ordentligt och grilla nektarinerna 2-3 minuter på varje sida.
  3. Häll mascarponen i en skål och rör samman den med vaniljpasta och Hermesetas Flytande.
  4. Innan servering droppas färsk citronsaft över nektarinerna och läggs upp med hackade pistagenötter och myntablad.
Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
2
Produkt:
Delar:
309
Ingredienser
Nektariner
2
Smör
5 g
Hermesetas Flytande
10 droppar
Mascarponekräm:
Mascarpone
100 g
Vaniljpasta
1 tsk
Hermesetas Flytande
15 droppar
For Serving / Topping:
Citronsaft
20 g
Osaltade skalade pistagenötter
5 g
Myntablad
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
2596
1298
kcal
618
309
Protein g
11
5.5
Kolhydrat g
24.5
12
Fett g
54.5
27