Recept

Hallon-banan-glass

Sommar och glass hör ihop - och hemlagad glass smakar bäst! Lätt att göra själv och dessutom kalorisnål. Ren njutning! Överraska dina närmaste med det här goda och hemlagade receptet.

Preparatet:

  1. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur kornen. Häll vaniljstång och –korn i en gryta tillsammans med hallon och koka upp det tills hallonen är urkokta. Sikta hallonmassan genom en sil så att kärnorna siktas bort och du får en blank hallonpuré.
  2. Skala bananerna och lägg dem i en mixer tillsammans med grekisk yoghurt, hallonpurén och Hermesetas Flytande. Blanda det till ett jämnt mos utan klumpar.
  3. Vispa grädden till ett lätt skum och vänd försiktigt samman den med det blandade banan-/hallonmoset. Häll det i en glassmaskin och låt det blanda 30-45 minuter tills glassen är fast.
Allmän information
Klar om:
60 minuter
Kalori p.p.:
448
Produkt:
Delar:
2
Ingredienser
Frusna hallon
150 g
Vaniljstång
1
Bananer
2
Grekisk yoghurt
100 g
Hermesetas Flytande
10 droppar
Vispgrädde
1.5 dl
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
3763
1881
kcal
896
448
Protein g
12
6
Kolhydrat g
84
42
Fett g
60
30