Halloncheesecake
TILLAGNING:
Smält smöret i en skål i mikrovågsugnen. Häll kexen i en matberedare och mixa tills det är fina smulor. Tillsätt det smälta smöret och mixa igen. Klä botten av en ugnsform (18 cm) med bakplåtspapper och fördela kexblandningen i botten. Tryck ner blandningen ordentligt så att den blir fast och komprimerad. Lägg husbloss i blöt i en skål med kallt vatten i 10 minuter. Häll bären i en gryta och värm upp dem långsamt tills de sjuder. Låt bären sjuda tills de faller isär. Finriv limeskal och häll skalet och saften från ½ lime i en skål. Pressa de kokta bären genom en sil i skålen med limen, så att kärnorna siktas bort. Krama vattnet ur de blötlagda husblossen och lägg i skålen med den varma hallonpurén. Rör om så att husblossen löses upp. Häll äggulan i en skål och tillsätt Hermesetas. Vispa tills massan blir ljus och luftig. Rör mascarpone i äggblandningen och tillsätt bärpurén. Rör tills blandningen är slät och jämn. Vispa grädden lätt i en ny skål. Blanda sedan försiktigt vispgrädden med mascarponeblandningen. Klä botten av en ugnsform med kakplast och häll cheesecakeblandningen över kexsbotten. Ställ kakan i kylskåpet i minst 5 timmar eller över natten. Garnera kakan med färska hallon precis innan servering.