Recept

Halloncheesecake

TILLAGNING:

Smält smöret i en skål i mikrovågsugnen. Häll kexen i en matberedare och mixa tills det är fina smulor. Tillsätt det smälta smöret och mixa igen. Klä botten av en ugnsform (18 cm) med bakplåtspapper och fördela kexblandningen i botten. Tryck ner blandningen ordentligt så att den blir fast och komprimerad. Lägg husbloss i blöt i en skål med kallt vatten i 10 minuter. Häll bären i en gryta och värm upp dem långsamt tills de sjuder. Låt bären sjuda tills de faller isär. Finriv limeskal och häll skalet och saften från ½ lime i en skål. Pressa de kokta bären genom en sil i skålen med limen, så att kärnorna siktas bort. Krama vattnet ur de blötlagda husblossen och lägg i skålen med den varma hallonpurén. Rör om så att husblossen löses upp. Häll äggulan i en skål och tillsätt Hermesetas. Vispa tills massan blir ljus och luftig. Rör mascarpone i äggblandningen och tillsätt bärpurén. Rör tills blandningen är slät och jämn. Vispa grädden lätt i en ny skål. Blanda sedan försiktigt vispgrädden med mascarponeblandningen. Klä botten av en ugnsform med kakplast och häll cheesecakeblandningen över kexsbotten. Ställ kakan i kylskåpet i minst 5 timmar eller över natten. Garnera kakan med färska hallon precis innan servering.

Allmän information
Klar om:
360 minuter
Kalori p.p.:
372
Produkt:
Delar:
8
Ingredienser
Smör
50 g
Sockerfria fiberkex
150 g
Husbloss
2 Blad
Hallon (både färska och frusna kan användas)
200 g
Ekologisk lime
1/2
Äggula
4 Past.
Hermesetas Lättströ
2 msk
Mascarpone
200 g
Vispgrädde
2 dl
Garnering:
12 Hallon
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
12288
1563
kcal
2976
372
Protein g
48
6
Kolhydrat g
124
15.5
Fett g
256
32