Recept

Hallonkyssar

TILLAGNING:

Värm ugnen till 190°C.

Rör lättmargarin och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Blanda i ägget, lite i taget. Sikta i mjölsorterna och bakpulvret. Tillsätt några droppar mandelessens och så pass mycket mjölk att det uppstår en fast smet. Blöt händerna och rulla små bollar av degen. Lägg dem på smorda plåtar. Tryck lätt på dem med en gaffel. Blöt även gaffeln. Grädda kyssarna i ca 15 minuter tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna och lägg sedan ihop dem två och två med hallonsylt emellan. Servera i pappersformar.

Allmän information
Klar om:
45 minuter
Kalori p.p.:
102
Produkt:
Delar:
12
Ingredienser
Lättmargarin med smörsmak
100 g
Hermesetas Lättströ
8 msk
Stort ägg, uppvispat
1
Självjäsande mjöl
100 g
Majsmjöl
100 g
Bakpulver
1/2 tsk
Lättmjölk
4 msk
Några droppar mandelessens
Lättsylt med hallon
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
5121
427
kcal
1224
102
Kolhydrat g
192
16
Fett g
48
4