Recept

Hallonmuffins

TILLAGNING:

Vispa ägg, Hermesetas Lättströ och mjukt smör pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret. Häll mjölblandningen i äggblandningen växelvis med mjölken. Smeten måste vara så flytande att den lätt kan hällas i formarna. Blanda till slut i de frysta bären. På så sätt färgar inte bären av sig på smeten och faller inte sönder. Placera pappersformarna i muffinsformen och fyll på smet tills formarna är nästan fulla.

Grädda i 20 – 30 minuter i en ugn som först värmts till 200 grader, tills muffinsen är vackert gyllenbruna.

Allmän information
Klar om:
40 minuter
Kalori p.p.:
207
Produkt:
Delar:
8
Ingredienser
Hallon (frysta, otinade)
250 g
Vetemjöl
250 g
Bakpulver
2 tsk
Hermesetas Lattströ
15 g
Ägg
1
Mjukt smör
60 g
Mjölk
2,5 dl
Pappersformar (till muffinsplåten)
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
6920
865
kcal
1656
207
Protein g
50
6
Kolhydrat g
204
26
Fett g
69
9