Recept

Hemlagad jordgubbssaft med basilika

Den här hemlagade saften med jordgubbar och basilika släcker verkligen törsten. Blandad med mousserande vitt vin är den en härligt fruktig aperitif.

Preparatet:

  1. Rensa jordgubbarna och lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten och Hemesetas Lättströ. Låt blandningen koka upp. Låt sjuda i cirka 10 minuter på medelhög värme och rör om regelbundet. Varning – det bubblar och kan stänka!
  2. Tillsätt basilikan och låt svalna något. Sila saften och smaka av med citronsaft. Häll upp saften i en ren och förslutningsbar flaska med hjälp av en tratt. Förvara saften i kylen.
  3. Den färdiga drycken tillreds på 1 msk jordgubbssaft per glas, som sedan fylls med mineralvatten. Rör om och servera med en skiva citron, lite basilika och isbitar.

    Tips: Saften blandad med mousserande vitt vin är en fantastisk sommaraperitif!
Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
107
Produkt:
Delar:
1
Ingredienser
Till jordgubbssaften
Jordgubbar
200 g
Vatten
150 g
Hermesetas Lättströ
10 g
Basilika
1 msk
Citronsaft
1 msk
Till den färdiga drycken
Mineralvatten
150 ml
Jordgubbssaft
1 msk
Basilikablad
4 st.
Citronskivor
1 st.
Isbitar
00:10:00
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
449
449
kcal
107
107
Protein g
1.5
1.5
Kolhydrat g
22.5
22.5
Fett g
1
1