Search

Hemmagjorda müslibarer med banan och choklad

45 min
Bakning
Frukost

Hemmagjorda müslibarer passar utmärkt som ett energigivande mellanmål. Med banan, choklad och cashewnötter får du ny styrka.

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme.

    Blanda de torra ingredienserna väl i en skål. Krossa bananen med en gaffel och tillsätt kokosoljan och ägget till de torra ingredienserna och blanda väl.
  2. Sprid blandningen jämnt (ca 2 cm tjock) på en bakplåt med bakplåtspapper och skär i bitar om cirka 2 x 5 cm med en kniv och baka i 30 minuter i en förvärmd ugn.
  3. Låt svalna helt innan du dekorerar. För dekorationen värmer du cirka 30 g choklad i ett vattenbad och ringla över som en topping.

Näringsvärden per portion

499
kj
119
energi (kcal)
3
protein g
9
kolhydrater g
8
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 20 portioner

Till degen

1 Banan, mycket mogen
65 g Kokosolja
1 Ägg (storlek M)
200 g Havregryn, fasta
50 g Cashewnötter, hackade
50 g Kokosflingor
2 msk Kakaopulver
1 msk Kakaokross
2 tsk Hermesetas Lättströ
1 Banan, mycket mogen 65 g Kokosolja 1 Ägg (storlek M) 200 g Havregryn, fasta 50 g Cashewnötter, hackade 50 g Kokosflingor 2 msk Kakaopulver 1 msk Kakaokross 2 tsk Hermesetas Lättströ

Till dekoration

30 g Choklad (minst 60 % kakao)
30 g Choklad (minst 60 % kakao)

Produkter som används

← tillbaka till översikten