Hemmagjorda müslibarer med banan och choklad
Hemmagjorda müslibarer passar utmärkt som ett energigivande mellanmål. Med banan, choklad och cashewnötter får du ny styrka.
Preparatet:
- Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme.
Blanda de torra ingredienserna väl i en skål. Krossa bananen med en gaffel och tillsätt kokosoljan och ägget till de torra ingredienserna och blanda väl. - Sprid blandningen jämnt (ca 2 cm tjock) på en bakplåt med bakplåtspapper och skär i bitar om cirka 2 x 5 cm med en kniv och baka i 30 minuter i en förvärmd ugn.
- Låt svalna helt innan du dekorerar. För dekorationen värmer du cirka 30 g choklad i ett vattenbad och ringla över som en topping.
Allmän information
Ingredienser
Till degen
Banan, mycket mogen
1
Kokosolja
65 g
Ägg (storlek M)
1
Havregryn, fasta
200 g
Cashewnötter, hackade
50 g
Kokosflingor
50 g
Kakaopulver
2 msk
Kakaokross
1 msk
Hermesetas Lättströ
2 tsk
Till dekoration
Choklad (minst 60 % kakao)
30 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
9987
499
kcal
2378
119
Protein g
63
3
Kolhydrat g
184
9
Fett g
159
8