Recept

Hjärtformade praliner med rosa fyllning

Kärlek är...en hjärtformad pralin med rosa fyllning, gjord på äkta schweizisk choklad och färska hallon. Vem kan motstå det här enkla receptet?

Preparatet:

  1. Hacka den mörka chokladen grovt, lägg den i en skål och smält den över vattenbad. Ställ skålen åt sidan och vänta tills chokladen blir trögflytande igen.
  2. Pensla pralinformarna med smält choklad (det går bäst med en pensel). Ställ in formarna i kylen igen i minst 15 minuter. Upprepa proceduren 2-3 gånger, tills chokladskiktet har uppnått önskad tjocklek.
  3. Hacka den vita chokladen grovt, lägg den i en skål och smält den över vattenbad. Mosa hallonen under tiden och purea dem genom en sil ­ till receptet behövs det 20 g hallonpuré. Häll hallonsnaps och Hermesetas Lättströ i hallonpurén och rör om. Rör ner hallonmassan i den vita chokladen så snart den har smält. Låt massan svalna lite grann.
  4. Häll upp den avsvalnade massan i de förberedda pralinformarna. Stryk över resten av den mörka chokladen, så att hålrummen försluts. Ställ pralinerna i kylskåpet och låt dem kallna helt.
Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
55
Produkt:
Delar:
15
Ingredienser
Mörk choklad (minst 70 % kakao)
100 g
Vit choklad
50 g
Hallon
40 g
Hermesetas Lättströ
1 msk
Hallonsnaps
5 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
3498
233
kcal
833
55
Protein g
9
0.5
Kolhydrat g
84
5.5
Fett g
49.5
3.5