Höstlig plommon-crumble med kanel
Varmt, krispigt, fruktigt – tråkiga höstdagar värmer plommon-crumble själen. Den smakar också bra till frukost med grekisk yoghurt.
Preparatet:
- Förvärm ugnen till 200 °C över-/undervärme. Skölj, kärna ur och halvera plommonen. Lägg dem i en ugnsfast form och förgrädda i 10 minuter mitt i ugnen.
- Blanda under tiden havregryn, Hermesetas Lättströ och kanel i en skål och knåda ihop med smöret. Hacka valnötter grovt och arbeta ihop med crumble-degen. Fördela den färdiga crumble-degen på den förgräddade frukten och grädda i ytterligare 25 minuter.
Tips: Mycket gott som frukost med grekisk yoghurt!
Allmän information
Ingredienser
Fruktig grund
Plommon
400 g
Kanel
1 tsk
Crumble
Havregryn
60 g
Valnötskärnor
30 g
Smör
30 g
Hermesetas Lättströ
2 msk
Kanel
1 tsk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
3545
1772
kcal
844
422
Protein g
15.5
8
Kolhydrat g
80.5
40.5
Fett g
51.5
26