Jästkaka med bär
TILLAGNING:
Värm mjölken till 42°C och häll den i en bakskål. Tillsätt torrjäst, salt, kardemumma och Hermesetas Lättströ och rör om. Spara några teskedar mjöl till utbakningen. Häll hälften av mjölet i vätskan och blanda väl. Tillsätt smält fett och resten av mjölet och rör tills det bildas en smidig deg, som lätt lossnar från skålens kanter. Täck över degen och låt den jäsa till dubbel storlek. Lägg ett bakplåtspapper på bakbordet. Mjöla pappret lätt, häll ut degen på pappret och strö över lite mjöl. Värm ugnen till 200°C. Kavla ut degen till samma storlek som bakplåtspappret. Placera bakplåtspappret med den utkavlade degen på plåten. Blanda Hermesetas Lättströ och majsstärkelse med de lätt tinade bären och fördela blandningen på degen. Fäll degkanterna lätt över pålägget. Grädda i ugnen vid 200°C i ca 20 min. Servera kakan varm.