Jordgubbmousse
TILLAGNING:
Spara 1 stor jordgubbe till dekoration. Mosa resten och blanda i Hermesetas Lattströ och rivet apelsinskal. Häll apelsinjuicen i en liten skål och strö över gelatinet. Smält gelatinet, antingen i mikrovågsugn eller i vattenbad, tills det lösts upp. Rör ner gelatinet i jordgubbspurén och låt smeten stå tills den börjar stelna. Vispa grädde och äggvitorna i två separata skålar. Vänd ned dem i jordgubbssmeten med lätt hand och häll upp moussen i en skål. Täck över skålen och låt moussen stelna över natten. Dekorera med den återstående jordgubben och ev. med jordgubbsblad före servering.
Allmän information
Ingredienser
Färska jordgubbar
450 g
Hermesetas Lattströ
4 msk
Gelatinpulver
15 g
Rivet skal av 1 apelsin
Apelsinjuice
4 msk
Vispgrädde med låg fetthalt
150 ml
Äggvitor
2
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
3080
385
kcal
736
92
Kolhydrat g
32
5
Fett g
56
7