Recept

Jordgubbsmarmelad med chiafrön

Jordgubbsmarmelad behöver inte alltid kokas: Prova vårt enkla recept med chiafrön - det sockerfria smörgåspålägget blir helt enkelt klart i kylskåpet.

Preparatet:

  1. Mosa de ansade jordgubbarna ihop med Hermesetas Lättströ. Tillsätt sedan chiafröna till jordgubbsmoset och blanda väl direkt.

    Observera: Det är normalt att fruktpurén ser ganska flytande ut till en början; chiafröna suger åt sig vätskan med tiden.
  2. Fördela massan i ett eller flera glas, förslut väl och låt svälla i kylskåp i minst 2 timmar.

    Tips: Marmeladen kan också tillredas med andra frukter, till exempel blåbär eller hallon. Beroende på fruktsort bör man trycka fruktpurén genom en sil innan chiafröna tillsätts, för att fånga upp kärnor och grova bitar.


    Marmeladen kan förvaras ca 4 dagar i kylskåp.
Allmän information
Klar om:
5 minuter
Kalori p.p.:
19
Produkt:
Delar:
6
Ingredienser
Jordgubbar
100 g
Hermesetas Lättströ
1 msk
Chiafrön
1 msk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
483
80
kcal
115
19
Protein g
3.5
0.5
Kolhydrat g
12.5
2
Fett g
5.5
1