Recept

Jordgubbsscones

TILLAGNING:

Skölj jordgubbarna och ta bort den gröna delen. Lägg dem i en skål och häll över citronsaft och strö över Hermesetas Lättströ. Blanda försiktigt och ställ skålen åt sidan medan du förbereder resten. Värm ugnen till 200 °C. Blanda mjöl, Hermesetas Lättströ, bakpulver och salt i en skål. Smält smöret i en skål i mikrovågsugnen. Häll kärnmjölken över smöret och rör runt. Smöret stelnar och klumpar sig lite, rör bara runt. Häll kärnmjölken och smöret över mjölblandningen under omrörning och tillsätt ägget. Rör försiktigt tills degen klumpat sig. Rör inte om för mycket.

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och vänd den några gånger. Degen ska vara ojämn och knottrig. Rulla degen tills den är 2-3 cm tjock och skär ut runda bitar (ca 6 cm). Placera dem på en bakplåt med bakplåtspapper och pensla dem lätt med vispat ägg. Baka dina scones i ugnen i 15-20 minuter eller tills de är lätt gyllenbruna. Ta sedan ut dem och låt dem svalna. Häll vispgrädden i en skål och vispa den tills den har blivit lätt och luftig. Vänd försiktigt i vaniljkornen.

Bered kakorna genom att skära dina scones i halvor. Skär de marinerade jordgubbarna i skivor och fyll varje scones med grädde och jordgubbar. Dekorera toppen med lite grädde och en jordgubbe.

Allmän information
Klar om:
90 minuter
Kalori p.p.:
305
Produkt:
Delar:
10
Ingredienser
Marinerade jordgubbar:
Jordgubbar
350 g
Citronsaft
20 g
Hermesetas Lättströ
2 msk
Scones:
Vetemjöl
350 g
Hermesetas Lättströ
5 g
Bakpulver
1 msk
Salt
¼ tsk
Smör
90 g
Kärnmjölk
1.8 dl
Ägg (till deg)
1
Ägg (till pensling)
1
Vispad grädde:
Vispgrädde
2.5 dl
Frön från en vaniljstång
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
12814
1281
kcal
3051
305
Protein g
68
7
Kolhydrat g
294
29.5
Fett g
178.5
18