Recept

Jordgubbssylt

TILLAGNING:

Häll 3 msk apelsinjuice i en liten skål och strö över gelatinet. Koka upp jordgubbarna medan gelatinet mjuknar. Snoppa jordgubbarna, häll dem och resten av apelsinjuicen i en kastrull och mosa dem lätt. Låt jordgubbarna puttra i 3-4 minuter på svag värme, tills de är nästan mjuka. Ta kastrullen av värmen, blanda i det uppmjukade gelatinet och rör om ordentligt, tills gelatinet har lösts. Tillsätt några droppar röd livsmedelsfärg om så önskas. Låt sylten svalna i 10 minuter och rör sedan ned Hermesetas Lättströ. Häll sylten i en ren, varm burk, förslut den och förse den med en etikett. Låt sylten svalna helt. Förvara den sedan i kylskåpet och förbruka den inom en vecka.

Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
11
Produkt:
Delar:
15
Ingredienser
Apelsinjuice
5 msk
Gelatinpulver
7.5 ml (1.5 tsk)
Jordgubbar
275 g
Hermesetas Lättströ
3 msk
Röd hushållsfärg vid behov
lite
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
675
45
kcal
165
11
Protein g
1
0
Kolhydrat g
30
2
Fett g
1
0