Recept

Julglögg

TILLAGNING:

Kryddorna läggs i ett glas, därefter häller man på 1 dl vodka eller Bröndum-snaps. Täck över glaset och låt dra i 24 timmar, varefter kryddorna silas bort. Värm upp rödvinet långsamt i en gryta tillsammans med russin, mandelflarn och Hermesetas Lättströ. Avsluta med att tillsätta den kryddade spriten.

Allmän information
Klar om:
15 minuter
Kalori p.p.:
700
Produkt:
Delar:
5
Ingredienser
Hel kanelstång
1
Liten bit ingefära
1
Kardemummafrön
4
Hela nejlikor
10
Vodka eller Brøndum-snaps
1 dl
Flaska rödvin
1
Russin
75 g
Mandelflarn
50 g
Hermesetas Lättströ
5-6 msk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
14691
2938
kcal
3 501
700
Kolhydrat g
95
19
Fett g
28
6