Kålsallad med rödbetor
TILLAGNING:
Värm ugnen till 200 °C.
Skala rödbetorna och skär dem i fyra klyftor. Placera dem på en bakplåt med bakplåtspapper och vänd dem i 2 msk olivolja. Salta och peppra. Baka rödbetorna i ugnen i 40 minuter. Skölj grönkålen och skär bort stjälkarna. Hacka grönkålen grovt och häll den i en skål. Häll olivolja och äppelcidervinäger över grönkålen och gnugga in det ordentligt. Fortsätt några minuter tills kålen mjuknar. Snitta rödkålen och häll den i skålen med grönkålen. Blanda ordentligt och lägg upp på ett stort fat. Häll de bakade rödbetorna över kålen, strö över getost, valnötskärnor och granatäpplekärnor. Häll alla ingredienser till vinägretten i en liten skål och blanda ordentligt. Droppa vinägretten över salladen omedelbart före serveringen.