Recept

Kålsallad med rödbetor

TILLAGNING:

Värm ugnen till 200 °C.
Skala rödbetorna och skär dem i fyra klyftor. Placera dem på en bakplåt med bakplåtspapper och vänd dem i 2 msk olivolja. Salta och peppra. Baka rödbetorna i ugnen i 40 minuter. Skölj grönkålen och skär bort stjälkarna. Hacka grönkålen grovt och häll den i en skål. Häll olivolja och äppelcidervinäger över grönkålen och gnugga in det ordentligt. Fortsätt några minuter tills kålen mjuknar. Snitta rödkålen och häll den i skålen med grönkålen. Blanda ordentligt och lägg upp på ett stort fat. Häll de bakade rödbetorna över kålen, strö över getost, valnötskärnor och granatäpplekärnor. Häll alla ingredienser till vinägretten i en liten skål och blanda ordentligt. Droppa vinägretten över salladen omedelbart före serveringen.

Allmän information
Klar om:
90 minuter
Kalori p.p.:
426
Produkt:
Delar:
4
Ingredienser
Rödbetor
500 g
Olivolja
2 msk
Salt
Peppar
Grönkål
150 g
Olivolja
1 msk
Äppelcidervinäger
1 msk
Rödkål
100 g
Getost
150 g
Valnötskärnor
50 g
Granatäpplekärnor från granatäpple
1/2
Vinägrett:
Saft från citron
1
Äppelcidervinäger
1 msk
Hermesetas Flytande
10 droppar
Olivolja
4 msk
Salt
Peppar
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
7160
1790
kcal
1704
426
Protein g
50
12.5
Kolhydrat g
64
34
Fett g
136
16