Recept

Klassiska scones

TILLAGNING:

Värm ugnen till 200ºC.

Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål, tillsätt lättmargarinet och arbeta in det i mjölet. Blanda i russin och Hermesetas Lättströ. Tillsätt sedan yoghurten och så pass mycket mjölk att degen håller ihop utan att klibba. Vänd upp den på ett mjölat bakbord, knåda lätt och kavla ut den till drygt 2 cm tjocklek. Skär ut så många scones som möjligt med en blomformad kakform på 5 cm. Samla ihop resterna, kavla ut dem och forma flera scones, pensla med mjölk om så önskas. Lägg sconesen på en smord bakplåt och grädda dem i 12-15 minuter eller tills de är bruna och pösiga. Servera dem varma med hemlagad sylt.

Allmän information
Klar om:
40 minuter
Kalori p.p.:
153
Produkt:
Delar:
8
Ingredienser
Självjäsande mjöl
225 g
Bakpulver
5 ml (1 tsk)
Salt
En nypa
Lättmargarin
50 g
Sultanrussin
75 g
Hermesetas Lättströ
15 ml (1 msk)
Naturell lättyoghurt
30 ml (2 msk)
Lättmjölk
90 ml (6 msk)
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
5144
643
kcal
1224
153
Protein g
32
4
Kolhydrat g
216
27
Fett g
24
3