Recept

Kokos-ägglikör med vanilj

En riktig höjdpunkt, inte bara till påsk: Vår ägglikör med kokosmjölk och vanilj är utmärkt att ge bort som present eller njuta av själv.

Preparatet:

  1. Rör kokosmjölken med äggulan, Hermesetas Lättströ och den malda vaniljen i en kastrull på medelvärme med en visp tills blandningen tjocknar lite - se till att det inte blir för hett (äggulan stelnar vid 68 °C). Tillsätt rom och blanda väl så snart ägglikören börjar bli tjockare i kastrullen.
  2. Fyll en flaska med den ännu varma ägglikören och låt den svalna. Förvara den i kylskåp. Skaka flaskan ifall likören skulle dela sig något när den svalnar - och genast blir ägglikören härligt jämn igen.
  3. Likören blir ännu tjockare och kraftigare med tiden, och efter ett par dagar smakar den ännu bättre!

    Tips: Den något billigare tonkabönan är ett utmärkt alternativ till vanilj.

    Passar även perfekt som gästgåva.
Allmän information
Klar om:
15 minuter
Kalori p.p.:
113
Produkt:
Delar:
8
Ingredienser
Kokosmjölk
200 ml
Rom
100 ml
Hermesetas Lättströ
3 msk
Vanilj, malen
1 knivsudd
Äggula
3
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
3797
475
kcal
904
113
Protein g
14.5
2
Kolhydrat g
11.5
1.5
Fett g
66.5
8.5