Körsbär med luftig chokladsås
TILLAGNING:
Blanda körsbär, Hermesetas Lättströ, vin och vaniljsocker i en skål. Ställ skålen i kylskåpet i två timmar. Blanda Hermesetas Lättströ, kakao och vin till såsen. Vispa grädden pösigt och blanda den med kakaomassan. Portionera körsbären i dessertskålar. Häll såsen över körsbären direkt före servering eller servera den i en separat skål.
Allmän information
Ingredienser
Körsbär:
Färska, urkärnade körsbär
400 g
Hermesetas Lättströ
2 msk
Sött vin, t. ex. Marsala
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
SÅS:
Hermesetas Lättströ
1 msk
Kakao
1 msk
Vin
1 msk
Grädde
1 dl
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
2825
706
kcal
676
169
Protein g
8
2
Kolhydrat g
70
17
Fett g
21
5