Kryddiga tofugrillspett med paprika och zucchini
Kryddigt alternativ till din veganska sommarfest: Marinerade grillspett med rökt tofu, paprika och zucchini. Enkelt och gott!
Preparatet:
- Blanda ingredienserna till marinaden i en liten skål med en sked. Saltet ska ha löst upp sig.
- Skär grönsakerna för spetten och den rökta tofun i ungefär lika stora skivor och sätt på dem efter varandra på bambusspett. Pensla de färdiga spetten med den förberedda marinaden och låt dem helst dra i minst 30 minuter innan de läggs på grillen.
- Grilla de färdiga spetten från alla sidor på medelhög värme och servera dem varma. Färska sallader och bröd passar bra till dem.
Allmän information
Ingredienser
För spetten
Rökt tofu
150 g
Zucchini
1 st.
Röd paprika
1 st.
Salladslök
2 st.
Till marinaden
Rapsolja
50 ml
Soja
1 msk
Hermesetas Flytande
10 droppar
Paprikapulver
1 tsk
Chilipulver
1/2 tsk
Oregano
1/2 tsk
Salt
1/2 tsk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
3301
1650
kcal
786
393
Protein g
28.5
14.5
Kolhydrat g
22.5
11.5
Fett g
64.5
32.5