Recept

Kugelhopf

TILLAGNING:

Lägg russinen i en skål och häll på rom. Låt dra gärna 1 timme.

Smula jästen i en bunke och häll över 1 dl ljummen mjölk. Rör tills jästen löser sig. Kör tofun tillsammans med resterande mjölk i en mixer eller matberedare. Blanda i mixad tofu, vetemjöl, Hermesetas Lättströ, citronskal och ägg. Arbeta degen kraftigt. Grovhacka mandeln. Tillsätt de romdränkta russinen och mandeln. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 22 cm i diameter. Låt jäsa i 1 timme.

Sätt ugnen på 200ºC. Grädda kakan nederst i ugnen cirka 35 minuter. Låt svalna under bakduk och stjälp up.

Allmän information
Klar om:
60 minuter
Kalori p.p.:
133
Produkt:
Delar:
16
Ingredienser
Russin
100 g
Rom
2 msk
Jäst
20 g
Minimjölk
2 dl
Tofu
150 g
Hermesetas Lattströ
1 1/2 dl
Vetemjöl
300 g
Rivet skal av 1 citron
Ägg
2
Skållad mandel
50 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
8928
558
kcal
2128
133
Kolhydrat g
74
5
Fett g
192
12