Recept

Laxsmörgås med romsås

TILLAGNING:

Lägg laxfilén på ett fat. Blanda havssalt, Hermesetas Lättströ och peppar. Bred ut blandningen över laxen. Strö över hackad dill och täck fatet med plastfolie. Låt filén dra i kylen i 24 timmar. Skrapa av dillen och kryddorna från laxen och skär den i tunna skivor. Mät upp ingredienserna till romsåsen i en skål och blanda med lätt hand. Fördela hälften av såsen på brödskivorna, lägg laxskivorna på smörgåsarna och klicka ut resten av såsen på laxen. Dekorera smörgåsarna med svartpeppar och hackade örtkryddor.

Tips! Rosta brödskivorna och gör smörgåsarna på ljummet bröd.

Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
362
Produkt:
Delar:
8
Ingredienser
Lax:
Laxfilé
500 g
Grovt havssalt
2 tsk
Hermesetas Lättströ
2 tsk
Grovmalen vitpeppar
1 tsk
Hackad dill
1 dl
Romsås:
Burkar (à 200 g) lätt gräddfil (17%)
2
Stenbits- eller forellrom
125 g
Hermesetas Lättströ
2
Hackad gräslök
1 dl
Grovmalen svartpeppar
1-2 tsk
Till servering:
Skivor fullkornsbröd
8
Grovmalen svartpeppar
Hackad dill eller gräslök
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
12109
1513
kcal
2897
362
Protein g
168
21
Kolhydrat g
180
22
Fett g
154
19