Recept

Mandelkaka utan socker

Vår mandelkaka innehåller inget socker. Vi bakar den i stället med Hermesetas Lättströ - vilket gör den här supergoda desserten mycket kalorisnålare.

Preparatet:

  1. Värm ugnen till 180 °C över-/undervärme. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbara kanter. Smörj kanterna med smör och strö över mald mandel.
  2. Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa äggvitorna hårda tillsammans med en nypa salt och ställ åt sidan. Vispa äggulorna pösigt tillsammans med Hermesetas Lättströ och rivet citronskal. Vänd sedan ner vispad äggvita, mald mandel och kanel i äggulesmeten.
  3. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
Allmän information
Klar om:
55 minuter
Kalori p.p.:
130
Produkt:
Delar:
12
Ingredienser
Ägg (storlek M)
6 st.
Hermesetas Lättströ
20 g (+ lite extra att pudra bakverket med)
Mandel, skållad och mald
200 g
Citronskal, rivet
1 tsk
Kanel
1 tsk
Salt
1 nypa
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
6560
546
kcal
1562
130
Protein g
89
7.5
Kolhydrat g
13.5
1
Fett g
129
11