Recept

Mandelkakor med choklad

TILLAGNING:

Knäck ägget i en skål och vispa upp det. Tillsätt smör, Hermesetas och vaniljpulver och vispa ihop. Tillsätt därefter mandelmjöl och bakpulver och rör samman. Häll långsamt i mandelmjölken i skålen under vispning. Fortsätt tills all mandelmjölk är tillsatt. Hacka chokladen grovt och vänd ner den i degen. Täck skålen med plastfolie och ställ den i kylskåpet i 20 minuter. Värm ugnen till 175 °C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och rulla 12 små kulor av kakdegen. Placera kulorna på bakplåten med lite mellanrum och tryck på dem lätt med handflatan. Baka kakorna i ugnen i 15-20 minuter eller tills de är lätt gyllenbruna.

Låt de färdiga kakorna svalna på ett ugnsgaller innan servering.

Allmän information
Klar om:
60 minuter
Kalori p.p.:
161
Produkt:
Delar:
12
Ingredienser
Ägg
1
Rumstempererat smör
50 g
Hermesetas Lättströ
5 g
Vaniljpulver
1/2 tsk
Mandelmjöl
200 g
Bakpulver
1/2 tsk
Osötad mandelmjölk
0.6 dl
Mörk choklad, 70 %
50 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
8088
674
kcal
1932
161
Protein g
48
4
Kolhydrat g
48
4
Fett g
168
14