Recept

Mandeltoppar

TILLAGNING:

Blanda mald mandel, kokosflingor och Hermesetas Lättströ i en bunke. Vispa äggvitorna lätt, häll sedan i dem successivt i mandelblandningen. Vispa ihop ingredienserna med vattnet för att göra en ganska jämn, fast smet. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och skeda ut rågade teskedar av smeten. Toppa vardera klick med en skållad mandel.

Grädda sedan i ugnen ca 15 minuter eller tills topparna är svagt gyllenbruna. Låt svalna i några minuter, ställ sedan mandeltopparna på ett galler för att svalna helt. Kan frysas: Förvara mandeltopparna i en väl försluten behållare i upp till två veckor. Låt tina ca två timmar före servering.

Allmän information
Klar om:
45 minuter
Kalori p.p.:
78
Produkt:
Delar:
10
Ingredienser
Mald mandel
75 g
Kokosflingor
25 g
Hermesetas Lättströ
10 msk
Äggvitor
2
Vatten
2 msk
Mandelessens
1/4 tsk
Skållade mandlar
12
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
3246
325
kcal
775
78
Protein g
36
4
Kolhydrat g
11
1
Fett g
66
7