Recept

Marsipan-puck

TILLAGNING:

Koka upp 2 dl vatten, lägg i mandeln, koka ½ min. Häll av vattnet och dra av skalet på mandeln. Torka dem med hushållspapper. Mal mandeln en eller gärna två gånger. Blanda den i en skål med sötningsmedlet Hermesetas Lättströ. Vispa upp äggvitan helt lätt. Blanda ner lite i taget i mandeln och sötningsmedlet. Hur mycket som går åt beror helt på hur stor äggets vita är. Forma marsipanen till en jämn rulle och dela den i ca. 10 bitar. Blanda lite kakao med sötningsmedlet och strö över varje marsipan-puck. Förvaras sedan kallt.

Allmän information
Klar om:
45 minuter
Kalori p.p.:
59
Produkt:
Delar:
10
Ingredienser
Sötmandel
100 g
Hermesetas Lättströ
2 msk
Äggvita
1
kakao eller Hermesetas Strö för dekoration
1 msk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
2461
246
kcal
593
59
Protein g
31
3
Kolhydrat g
6
1
Fett g
50
5