Recept

Morotscupcakes med kryddig frosting

Kan morots-cupkakes vara sensuella? Oh ja! Prova denna unika blandning av banan, ananas, dadlar, mascarpone och vispgrädde.

Preparatet:

  1. Värm ugnen till 185 °C. Vispa samman ägg och olja. Mosa bananerna och vispa ner dem också. Hacka ananasen i mycket små bitar (eller mixa den grovt i en mixer) och häll bitarna över en ren kökshandduk. Vrid ur handduken hårt över en skål så att överskottsjuicen från ananasen pressas ut (spara ananasjuicen till frostingen). Häll över ananasen från handduken i skålen med ägg och bananer. Halvera dadlarna och ta bort kärnorna. Hacka dadlarna mycket fint och vänd ner dem i smeten.
  2. Blanda samman vaniljpulver, mjöl, Hermesetas Lättströ, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel, muskot och stött nejlika i en skål. Vänd ner de torra ingredienserna i de fuktiga ingredienserna. Skala morötterna och riv dem på ett rivjärn. Vänd ner dem i smeten. Häll kaksmeten i cupcakeformar och grädda kakorna i ugnen i 20-25 minuter eller tills du kan sticka ner en sticka i kakan utan att smeten fastnar.
  3. Frosting: Häll mascarponen i en skål och vispa den luftig. Tillsätt vispgrädden, en matsked i taget, under vispning. Fortsätt tills konsistensen är tjock och krämig. Tillsätt vaniljfröna och rör runt. Tillsätt till sist 1 matsked ananasjuice för att söta frostingen och rör runt. Tillsätt eventuellt mer ananasjuice efter behov. Häll frostingen i en sprits och dekorera dina avsvalnade cupcakes med spiraler av frosting.
Allmän information
Klar om:
75 minuter
Kalori p.p.:
353
Produkt:
Delar:
10
Ingredienser
Ägg
2
Olja med neutral smak
1 dl
Mogna bananer
2
Ananas
250 g
Stora dadlar
4
Vaniljpulver
1 tsk
Mjöl
125 g
Hermesetas Lättströ
10 g
Bikarbonat
1 tsk
Bakpulver
1 tsk
Salt
1/4 tsk
Kanel
1 tsk
Muskot
1/4 tsk
en knivsudd Stött nejlika
Riven morot
125 g
Frosting:
Mascarpone
250 g
Vispgrädde
1 dl
Ananasjuice
1-2 msk
Frön från en vaniljstång
1
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
6006
1501
kcal
1430
357
Protein g
16
4
Kolhydrat g
95
24
Fett g
111
28