Morotskaka
TILLAGNING:
Sätt ugnen på 175ºC. Skala och riv morötterna fint.
Vispa ägg och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Mal nötterna. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver, kryddor och salt. Rör i nötter, citronskal, saft och rivna morötter. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna och stjälp upp den.
Allmän information
Ingredienser
Morötter
500 g
Hermesetas Lättströ
2 1/2 dl
Ägg
4
Hasselnötter
80 g
Vetemjöl
2 1/2 dl
Bakpulver
2 1/2 tsk
Kanel
2 tsk
Malda kryddnejlikor
1/2 tsk
Salt
1 krm
Rivet skal och saft av 1 citron
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
6876
574
kcal
1643
137
Kolhydrat g
168
14
Fett g
80
7