Recept

Napoleonbakelse med hallon och pistasch

TILLAGNING:

Pistaschpasta
Häll pistaschnötterna i en mixer och mixa dem ordentligt. Nötterna blir först till mjöl, men efter en stund blir nötterna krämiga och blandningen får en konsistens som jordnötskräm. NOTE: Det är nödvändigt att skapa en större mängd pistaschpasta än vad som behövs i resten av recepten, eftersom det inte kommer blandas ordentligt om för lite pistasch läggs i mixern.

Napoleonbakelse
Rulla ut pajdegen på bordet och skär den i avlånga bitar på 4×12 cm. Placera smördegsbitarna på en bakplåt som är klädd med bakplåtspapper. Smält smöret, pensla smördegsplattorna med smör och baka dem i ugnen i 220 °C i 10 minuter, eller tills de reser sig och blir gyllene och spröda. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna. Vispa 3 dl vispgrädde till ett fast och luftigt skum. Häll i 40 g pistaschpasta i en skål och blanda ut med 1 dl vispgrädde så att det blir mer flytande i konsistensen. Vänd ner pistaschgrädden i det vispade gräddskummet. Tillsätt Hermesetas och rör runt. Häll pistaschgräddskummet i en spritspåse med en rund öppning. Skölj hallonen och skaka dem torra.

Dekorera dina napoleonbakelser genom att spritsa gräddskumstoppar och placera hallonen sida vid sida på en smördegsbotten och placera en smördegsbotten ovanpå. Dekorera toppen med mer pistaschgräddskum.

 

Allmän information
Klar om:
60 minuter
Kalori p.p.:
378
Produkt:
Delar:
7
Ingredienser
Pistaschpasta:
Osaltade pistaschnötter
100 g
Napoleonbakelse:
Platta Smördeg
1 (270 g)
Smör
10 g
Vispgrädde
3 dl
Pistaschpasta
40 g
Vispgrädde
1 dl
Hermesetas Lättströ
1 msk
Hallon
125 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
11’134
1590
kcal
2651
378
Protein g
33
5
Kolhydrat g
112
16
Fett g
244
35