Recept

Päronchutney för ostbrickan

Det perfekta komplementet till en läcker ostbricka: Prova denna oemotståndliga päronchutney med ingefära, vitlök och korinter!

Preparatet:

  1. Skala frukten och skär i småbitar. Hacka lök, chili, ingefära och vitlök mycket fint. Ställ allt åt sidan.
  2. Sjud löken tills den är glasaktig. Tillsätt vitlök, chili och ingefära och fortsätt att sjuda. Tillsätt skuren frukt, Hermesetas Lättströ, kryddor, vatten och äppelvinäger och låt småkoka i cirka 30 minuter. Ta bort kryddnejlikan från chutneyn, annars blir aromen för intensiv. Krydda med salt och häll upp på glasburkar medan det fortfarande är hett.
Allmän information
Klar om:
40 minuter
Kalori p.p.:
39
Produkt:
Delar:
6
Ingredienser
Päron
200 g
Äpplen
100 g
Rödlök
1/2 st.
Vitlöksklyfta
1 st.
Ingefära, färsk
1 tsk
Thai-chili (valfritt)
1 st.
Vatten
100 ml
Äppelvinäger
50 ml
Hermesetas Lättströ
1 msk
Korinter
1 msk
Senapsfrön
1 tsk
Nejlikor
2 st.
Kanel
1 knivsudd
Salt
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
987
164
kcal
235
39
Protein g
3
0.5
Kolhydrat g
50.5
8.5
Fett g
1.5
0.5