Recept

Paj med blandade bär

TILLAGNING:

Häll mjölet i en skål och gnugga i margarinet med händerna så att det uppstår en grynig massa. Tillsätt Hermesetas Lättströ och rör om innan du häller i äggulan och så pass mycket vatten (2-3 msk) att det uppstår en fast deg. Kavla ut degen och klä en pajform med naggade kanter på 20 cm. Ställ pajen kallt i 30 minuter. Värm ugnen till 220 ºC. Lägg jordgubbarna och hallonen i mixern och purea dem. Sila bort kärnorna och häll purén i ett mått. Fyll på med mjölk till 450 ml. Värm blandningen lätt på spisen. Blanda ägg och Hermesetas Lättströ i en skål och tillsätt mjölkblandningen. Häll smeten i pajskalet och grädda i 10 minuter. Sänk värmen till 150 ºC och grädda i ytterligare 20-25 minuter tills fyllningen har stelnat. Skiva resten av jordgubbarna och dekorera pajen med dem och hallonen.

Allmän information
Klar om:
75 minuter
Kalori p.p.:
370
Produkt:
Delar:
6
Ingredienser
Till degen:
Vetemjöl
175 g
Margarin
125 g
Hermesetas Lättströ
3 msk
Äggula
1
Till fyllningen:
Hallon
50 g
Jordgubbar
125 g
Mjölk
4 1/2 dl
Ägg
3
Hermesetas Lättströ
4 msk
Till glasyren:
Jordgubbar
125 g
Hallon
50 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
9294
1549
kcal
2220
370
Kolhydrat g
192
32
Fett g
138
23