Recept

Pannacotta med Blåbärscoulis

Panna cotta är en italiensk klassiker. Prova vår kalorisnåla variant med en läcker blåbärscoulis - en njutning för alla läckergommar. Coulis är en passerad sås av grönsaker eller frukt, som används för att dekorera minimalistiska maträtter sedan nouvelle cuisine. En coulis av bär passar perfekt till desserter - även italienska - som t.ex. en klassisk panna cotta.

Preparatet:

  1. Pannacotta: Fyll en skål med kallt vatten och lägg i gelatinet. I en kastrull blandas grädde med Hermesetas Flytande, vaniljkorn och den urskrapade vaniljstången. Värm upp under omrörning och låt det koka några minuter under omrörning. Tag därefter kastrullen av värmen, fiska upp vaniljstången, pressa ur vattnet från gelatinet och smält det i den varma gräddblandningen.
  2. Låt gräddblandningen svalna och fördela den därefter i glas. Ställ glasen i kylskåpet i minst 3 timmar medan pannacottan stelnar.
  3. Bärcoulis: Fyll en skål med kallt vatten och lägg i gelatinet. I en kastrull blandas bär med Hermesetas Flytande och citronsaft. Värm upp under omrörning och låt det sjuda i fem minuter under omrörning. Tag kastrullen av värmen. Ge eventuellt bären en snabb omrörning med en stavmixer.
  4. Pressa blåbärsblandningen genom en finmaskig sil så att kärnorna silas bort. Pressa ur vattnet från gelatinet och rör i det i den varma blåbärsblandningen så att det upplöses helt i den. Låt bärblandningen svalna i 30 minuter och häll därefter lite av den ovanpå den stelnade pannacottan.
  5. Ställ pannacottorna på kylning igen i minst 30 minuter så att blåbärscoulin stelnar.
Allmän information
Klar om:
240 minuter
Kalori p.p.:
543
Produkt:
Delar:
2
Ingredienser
Pannacotta:
Gelatin
1.5 blad
Vispgrädde
3 dl
Hermesetas Flytande
30 droppar
Vaniljstång
1
Bärcoulis:
Gelatin
1 blad
Frysta blåbär
125 g
Hermesetas Flytande
30 droppar
Citronsaft
1 msk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
4565
2282
kcal
1087
543
Protein g
15
7.5
Kolhydrat g
24
12
Fett g
105
52.5