Recept

Rå hallonkaka med kakao och cashew

Ovanlig, ogräddad, otroligt läcker: Denna hallon-ostkaka har en botten av dadlar, cashewnötter och kakao. Du måste bara prova!

Preparatet:

  1. Botten: Halvera dadlarna och ta bort kärnorna. Häll de urkärnade dadlarna och resten av ingredienserna i en matberedare och blanda ordentligt. Klä bottnen av en fyrkantig form (cirka 18x18 cm) med bakplåtspapper och häll i dadelmassan. Fördela massan jämnt i hela formen och pressa samman ordentligt. Ställ formen i kylskåpet.
  2. Hallontopping: Häll alla ingredienser i en matberedare och blanda ordentligt ett par minuter tills hallonmassan är lätt och luftig. Smaka av med Hermesetas och tillsätt efter behov. Häll hallonmassan på dadelbottnen och jämna ut ytan med en spatel. Ställ tillbaka formen i kylskåpet i minst 4 timmar.
  3. Uppläggning: Lyft ut din cheesecake ur formen och snygga till kanterna. Smält den mörka chokladen och dekorera med ett snyggt mönster.
Allmän information
Klar om:
45 minuter
Kalori p.p.:
412
Produkt:
Delar:
10
Ingredienser
Botten:
Stora dadlar
6
Mandelmjöl
50 g
Cashewnötter
150 g
Kokosolja
30 g
Vaniljpulver
1.5 tsk
Fint salt
0.5 tsk
Kakaopulver
25 g
Kakaonibs
15 g
Hallontopping:
Färska hallon
260 g
Frystorkade hallon
10 g
Råa cashewnötter (uppblötta i en skål vatten över natten)
300 g
Kokosolja
60 g
Banan
0.5
Coconut cream
150 g
VaniljepulverVaniljpulver
1 tsk
Saft från 1 citron
1
Hermesetas Lättströ
1-2 tsk
Uppläggning:
Mörk choklad, 70%
20 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
17325
1732
kcal
4125
413
Protein g
195
20
Kolhydrat g
238
24
Fett g
320
32