Recept

Rabarber gin fizz

TILLAGNING:

Skär rabarbern i små bitar och häll dem i en gryta tillsammans med Hermesetas. Värm långsamt upp till kokpunkten under omrörning och låt det sjuda tills rabarberna lossnar från varandra. Häll de okokta rabarberna i en skål genom en sil och pressa till all vätska har pressats ur rabarberna. Provsmaka och tillsätt ev. mer Hermesetas efter behov. Låt rabarbersirapen kallna. Fyll en shaker med en handfull istärningar och häll i citronsaften och 4 cl av rabarbersirapen i shakern. Tillsätt gin och äggvita. Sätt lock på shakern och skaka tills det bildats kondens på utsidan av shakern. Fyll två glas med istärningar och fördela shakerns innehåll i glasen. Toppa med bordsvatten.

Allmän information
Klar om:
10 minuter
Kalori p.p.:
181
Produkt:
Delar:
2
Ingredienser
Rabarber (både färska och frusna kan användas)
250 g
Hermesetas Lättströ
2 msk
Istärningar
1 handfull
Citronsaft
4 cl
Gin
12 cl
Äggvita
1 past.
Bordsvatten
6 cl
Istärningar
1 handfull
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
1520
760
kcal
362
181
Protein g
5
2.5
Kolhydrat g
5
2.5
Fett g
0
0