Recept

Rabarberkaka med maräng

Motsatser dras till varandra även i ugnen: Sura rabarber förenas med söt maräng och ger dig en oemotståndlig njutning.

Preparatet:

  1. Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme.
  2. Skär de skalade rabarberna i ca 2 - 3 cm stora bitar och lägg dem åt sidan.
  3. Blanda ingredienserna till kaksmeten till en slät smet. Rör först smöret pösigt med äggulan och vaniljsockret och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
    Fördela den färdiga smeten jämnt i en smord springform (med 26 cm i diameter). Fördela rabarberbitarna över degen och grädda ca 30 minuter i ugnen.
  4. Vispa äggvitan styv med en nypa salt till marängen. Strö över Hermesetas Lättströ allt eftersom och vispa tills det har löst upp sig. Fördela massan på kakan och grädda ytterligare 15 - 30 minuter i ugnen, tills marängen har fått färg.
Allmän information
Klar om:
60 minuter
Kalori p.p.:
165
Produkt:
Delar:
12
Ingredienser
Till degen:
Mjöl
200 g
Hermesetas Lättströ
12 g
Bakpulver
2 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Smör
120 g
Äggula
4
Rabarber, skalade
500 g
Till marängen:
Äggvita
4
Hermesetas Lättströ
10 g
Salt
1 nypa
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
8345
695
kcal
1987
165
Protein g
35.5
3
Kolhydrat g
157
13
Fett g
126.5
10.5