Recept

Ris à la Malta

Belöning för hela familjen: koka vår goda, krämiga rispudding med mandel och en varm körsbärssås, sockerfri och lämplig för diabetiker.

Preparatet:

  1. Koka en portion risgrynsgröt av 1 liter mjölk och ca 2 dl ris – och kom ihåg att inte tillsätta salt. (se eventuellt på grötrisförpackningen)
  2. När risgrynsgröten är kall, blandas den med vaniljfrön, hackade mandlar, rivet citronskal och Hermesetas Lattströ.
  3. Vispgrädden vispas och blandas i gröten. Serveras med ljummen körsbärssås.
Allmän information
Klar om:
20 minuter
Kalori p.p.:
491
Produkt:
Delar:
6
Ingredienser
Portion risgrynsgröt
1
Hermesetas Lattströ
2 msk
Frön från 1 vaniljstång
Skållade och finhackade mandlar
50 g
Vispgrädde
3 - 4 dl
Lite rivet citronskal
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
12390
2065
kcal
2950
491
Protein g
66.5
11
Kolhydrat g
217.5
36
Fett g
204
34