Recept

Osötat naturligt äppelmos med kanelsmak

TILLAGNING:

Låt russinen ligga i blöt i rommen minst 4 timmar eller över en natt. Låt dem rinna av väl. Torka eventuellt av dem försiktigt. Sätt ugnen på 175 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser i en bunke och blanda ihop till en smidig deg med köksmaskin eller elvispens degkrokar. Knåda in russinen. Dela degen i tre lika stora delar. Forma varje del till en ca 40 cm lång sträng och fläta ihop dem. Vik in något upptill och nedtill. Blanda äggulan med mjölken. Stryk flätan med det och strö över flagad mandel. Grädda frukostflätan gyllenbrun i den förvärmda ugnen, ca 30 – 35 minuter. Plocka ur ugnen och låt svalna på galler.

Smör och marmelad smakar bra till. Flätan smakar också mycket bra rostad under de närmsta dagarna.

Allmän information
Klar om:
20 minuter
Kalori p.p.:
191
Produkt:
Delar:
10
Ingredienser
Russin
75 g
Rom
4 tsk
Mjöl
300 g
Mager kvarg
150 g
Olja
6 msk
Mjölk
6 msk
Hermesetas Lattströ
6 g
Bakepulver
3 tsk
Salt
1 napa
Äggula
1
Mjölk
1 msk
Flagad mandel
25 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
8030
803
kcal
1912
191
Protein g
56
6
Kolhydrat g
208
21
Fett g
85
9