Osötat naturligt äppelmos med kanelsmak
TILLAGNING:
Låt russinen ligga i blöt i rommen minst 4 timmar eller över en natt. Låt dem rinna av väl. Torka eventuellt av dem försiktigt. Sätt ugnen på 175 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser i en bunke och blanda ihop till en smidig deg med köksmaskin eller elvispens degkrokar. Knåda in russinen. Dela degen i tre lika stora delar. Forma varje del till en ca 40 cm lång sträng och fläta ihop dem. Vik in något upptill och nedtill. Blanda äggulan med mjölken. Stryk flätan med det och strö över flagad mandel. Grädda frukostflätan gyllenbrun i den förvärmda ugnen, ca 30 – 35 minuter. Plocka ur ugnen och låt svalna på galler.
Smör och marmelad smakar bra till. Flätan smakar också mycket bra rostad under de närmsta dagarna.