Recept

Sallad med avokado och räkor

TILLAGNING:

Använd rumstempererade ingredienser till majonnäsen. Blanda äggula, senap, Hermesetas Lättströ och vinäger i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig omrörning. Blanda i crème fraîche samt tomatpuré, salt och peppar. Låt såsen dra i minst två timmar, eller till nästa dag. Tina räkorna och låt dem rinna av. Skiva rödlöken och lägg den i en kastrull. Tillsätt vinäger och vatten och sjud på svag värme i 3-5 minuter. Låt blandningen svalna och smaksätt med Hermesetas Lättströ. Skär avokadorna i skivor strax före servering och hacka skogsskräppan. Blanda till en sallad. Servera dressingen separat eller i salladen, som i så fall blandas lätt.

Tips! Använd ruccola eller späd färsk spenat i stället för skogsskräppa.

Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
419
Produkt:
Delar:
10
Ingredienser
Dressing:
Äggula
1
Senap
2 tsk
Hermesetas Lättströ
2 tsk
Vit- eller rödvinsvinäger
1/4 dl
Olja
2 dl
Crème fraîche (15-18 % fett)
200 g
Tomatpuré
70 g
Salt, Svartpeppar
Till salladen:
Räkor
1.2 kg
Rödlökar
2
Vit- eller rödvinsvinäger
1/2 dl
Vatten
1/2 dl
Hermesetas Lättströ
1 msk
Skogsskräppa
3 krukor
Avokador
5
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
17832
1753
kcal
4190
419
Protein g
171
17
Kolhydrat g
42
4
Fett g
365
37