Recept

Sallad med getost

TILLAGNING:

Häll upp svarta vinbär och Hermesetas Lättströ i en kastrull. Skåra vaniljstången och tillsätt den. Låt blandningen koka upp och sjuda i några minuter. Låt sylten svalna. Blanda salladen, halverade körsbärstomater, hackade soltorkade tomater, olivolja, limejuice, Hermesetas Lättströ samt salt och peppar. Blanda försiktigt ihop salladen. Tärna och rosta brödskivorna. Fördela salladen på tallrikar, strö över brödtärningarna och fördela getosten mellan portionerna. Fördela svartvinbärssylten över osten strax före servering.

Allmän information
Klar om:
40 minuter
Kalori p.p.:
391
Produkt:
Delar:
5
Ingredienser
Svartvinbärssylt
Svarta vinbär
200 g
Hermesetas Lättströ
1 dl
Vaniljstång
1
Till salladen
Blandade salladsblad
300 g
Körsbärstomater
12
Soltorkade tomater
8
Olivolja
1/2 dl
Lime
1
Hermesetas Lättströ
2 tsk
Salt, svartpeppar
Skivor fullkornsbröd
2
Getost
200 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
6537
1634
kcal
1564
391
Protein g
52
13
Kolhydrat g
72
18
Fett g
108
27