Recept

Sallad på färsk fänkål och apelsin

Den här veganska salladen på fänkål och apelsiner är ett perfekt recept mot vinterblues. De soliga smakerna lyser upp den gråaste vardagen.

Preparatet:

  1. Strimla fänkålen fint (eller skär den i tunna skivor med en vass kniv). Ta bort hinnan på apelsinklyftorna och lägg dem i en skål tillsammans med fänkålen. Pressa saften ur resterna från apelsinen och ställ den åt sidan.
  2. Blanda den pressade saften med vitvinsvinäger, olivolja, Hermesetas Flytande och 1/2 tsk salt. Häll dressingen över fänkålen och apelsinklyftorna och rör om. Fördela salladen på tallrikar och garnera med lite fänkålsblad innan den serveras. Bör ätas nylagad.

    Tipp: Fänkålssalladen får en extra raffinerad smak om du tillsätter 1 tsk rosépeppar.
Allmän information
Klar om:
10 minuter
Kalori p.p.:
Produkt:
Delar:
2
Ingredienser
Färsk fänkål
1 st (ca 400 g)
Apelsin
1 st.
Olivolja
3 msk
Vinvinsvinäger
2 msk
Hermesetas Flytande
5 droppar
Salt
1/2 tsk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
1676
838
kcal
399
200
Protein g
6
3
Kolhydrat g
22
11
Fett g
31.5
16