Satay-kyckling
TILLAGNING:
Skär kycklingen i 2.5 cm stora tärningar. Skala och riv ingefäran och schalottenlöken och lägg dem i en skål. Blanda i krossad vitlök, soja, pressad citron, koriander, Hermesetas Lattströ och chilipulver. Lägg i kycklingbitarna och täck dem väl med marinaden. Täck över dem och förvara dem kalt i upp till 24 timmar. Under tiden gör du såsen. Värm oljan i en liten kastrull, tillsätt vitlök och schalottenlök och fräs dem i ca. 1 minut, eller tills de är mjuka och lätt brynta. Tillsätt chilipulver, 300 ml vatten, jordnötssmör och Hermesetas Lattströ. Blanda ihop ingredienserna och låt dem koka upp. Sänk värmen och låt såsen puttra utan lock i 15-20 minuter, tills såsen tjocknar. Rör om då och då. Rör i den pressade citronen och smaka av. Trä på kycklingbitarna på bambuspett, som först lagts i blöt. Grilla spetten i 4-5 minuter på varje sida tills köttet är genomstekt och brunt. Servera med jordnötssåsen, antingen som förrätt eller som huvudrätt med ris och wokade grönsaker.