Recept

Schwarzwald-tårta

Schwarzwald-tårta ✓ Klassiker ✓ Lättlagad ✓ Passar både till vardag och fest: Det här receptet passar alltid perfekt till eftermiddagskaffet.

Preparatet:

  1. Börja med att värma ugnen till 180 °C över-/undervärme. Blanda dinkelmjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver och ställ blandningen åt sidan. För ett särskilt bra resultat kan du sikta mjölblandningen.
  2. Separera äggen och vispa äggvitorna till en styv smet med en nypa salt och ställ den åt sidan. Vispa sedan äggulorna tillsammans med Hermesetas Lättströ. Blanda försiktigt ner mjölblandningen och den vispade äggvitan och häll upp smeten i en form med löstagbar botten, som klätts med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta sedan loss den ur formen och stjälp upp den på ett köksgaller. Dra bort bakplåtspappret och låt kakan svalna.
  3. Häll av körsbären till fyllningen genom en sil och spara spadet. Spara de 12 finaste körsbären till garnering. Rör stärkelsen tillsammans med en del av körsbärsspadet. Koka upp resten av körsbärsspadet med 2 msk Hermesetas Lättströ och den upplösta stärkelsen och sjud blandningen tills den tjocknar. Ta sedan kastrullen av värmen och rör ner körsbären.
  4. Skär itu kakan. Vispa grädden med 1 msk Hermesetas Lättströ. Strö över gräddstärkelsen strax innan grädden blir helt styv. Sätt sedan ihop de olika ingredienserna: Droppa lite körsbärssnaps över den första tårtbotten och täck den sedan med körsbär. Häll på hälften av den vispade grädden och bred ut den tills ytan är slät. Lägg på den andra tårtbotten. Tryck fast den helt lätt och droppa lite körsbärssnaps över den också. Häll ca.3 msk av den återstående vispgrädden i en spritspåse. Täck tårtan helt med resten av grädden. Spritsa 12 gräddrosor på tårtan och dekorera med de sparade körsbären. Strö riven choklad ovanpå och runt kanterna på tårtan. Ställ den kallt tills den ska serveras.
Allmän information
Klar om:
60 minuter
Kalori p.p.:
298
Produkt:
Delar:
12
Ingredienser
Till chokladsockerkakan
Ägg (storlek M)
6 st.
Hermesetas Lättströ
20 g
Dinkelmjöl
100 g
Majsstärkelse eller potatismjöl
60 g
Kakaopulver
40 g
Bakpulver
2 tsk
Till fyllning och garnering
Körsbär
1 burk (nettovikt ca 350 g)
Majsstärkelse eller potatismjöl
2 msk
Hermesetas Lättströ
3 msk
Vispgrädde
500 ml
Gräddstärkelse
2 paket
Körsbärssnaps (kan utelämnas)
ca 4 msk
Riven choklad (60 % kakao; kan utelämnas)
50 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
15040
1253
kcal
3581
298
Protein g
75
6.5
Kolhydrat g
291
24.5
Fett g
236
19.5