Recept

Scones

Scones är en engelsk klassiker till tea time. Detta luftiga lilla bakverk passar perfekt även till brunch! Det finns ett pålägg för varje sinnesstämning: Clotted cream, smör, vispad grädde, marmelad, curd eller bärcoulis. Sconesen får sin speciella konsistens genom att man arbetar in kallt smör i degen. Sedan tillsätts mjölk och därefter får degen bara bearbetas lätt.

Preparation:

  1. Värm ugnen till 220 °C (vanlig ugn). Sikta vetemjöl, bakpulver, Hermesetas Lättströ och salt i en skål. Riv smöret med ett rivjärn och strö ut det i skålen.
  2. Häll mjölk och kärnmjölk i skålen, och blanda samman degen. Rör eventuellt samman degen med en handmixer med degkrok. Till sist kan det vara enklast att hälla ut degen på ett mjölat bord och knåda den ordentligt för hand.
  3. Kavla ut degen så den blir ca 1 cm tjock. Med en rund form (ca 6-7 cm i diameter) trycker du ut runda scones i fina cirklar.
  4. Placera dina scones på en bakplåt med bakpapper, pensla dem med det uppvispade ägget och baka dem i ugnen i 10-12 minuter.
Allmän information
Klar om:
45 minuter
Kalori p.p.:
154
Produkt:
Delar:
9
Ingredienser
Vetemjöl
250 g
Bakpulver
4 tsk
Hermesetas Lättströ
4 msk
Salt
1/4 tsk
Smör, kylskåpskallt
50 g
Mjölk
65 g
Kärnmjölk
65 g
Uppvispat ägg till pensling
1
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
5842
649
kcal
1391
154
Protein g
40
4.5
Kolhydrat g
189
21
Fett g
52
5.5