 
        Sellerisallad med rostade valnötter och Roquefortost
Erfrischender Salat mit Staudensellerie, gerösteten Walnusskernen und cremigem Roquefort: In nur 10 Minuten fertig. ➤ Garantiert eine gesunde Mittagspause.
Förberedelser
- Rosta valnötskärnorna (hoppa över det här steget om du använder färdigrostade valnötter): Värm ugnen till 180°C över-/undervärme. Lägg valnötterna på en plåt och rosta dem i ugnen i fem minuter. Rör om några gånger. Ta ut nötterna ur ugnen och låt dem svalna.
- Skär bleksellerin i tunna strimlor och blanda den med vitvinsvinäger, Hermesetas Flytande och rapsolja. Hacka valnötterna och skär osten i tärningar. Häll dem i sellerisalladen och rör om. Smaka av med salt och servera.
Näringsvärden per portion
821
                kj
              192
                energi (kcal)
                
              6
                protein g
                
              1.5
                kolhydrater g
                
              18.5
                fett g
                
              Ingredienser till 2 portioner
| 3 stjälkar | Blekselleri | 
| 40 g | Roquefortost | 
| 20 g | Valnötskärnor, rostade | 
| 1 msk | Rapsolja | 
| 1 msk | Vitvinsvinäger | 
| 5 droppar | Hermesetas Flytande | 
| Salt | 
