Sellerisallad med rostade valnötter och Roquefortost
Fräsch sallad med blekselleri, rostade valnötskärnor och krämig Roquefortost: Klar på bara 10 minuter. ➤ Garanterat nyttig lunchmat.
Preparatet:
- Rosta valnötskärnorna (hoppa över det här steget om du använder färdigrostade valnötter): Värm ugnen till 180°C över-/undervärme. Lägg valnötterna på en plåt och rosta dem i ugnen i fem minuter. Rör om några gånger. Ta ut nötterna ur ugnen och låt dem svalna.
- Skär bleksellerin i tunna strimlor och blanda den med vitvinsvinäger, Hermesetas Flytande och rapsolja. Hacka valnötterna och skär osten i tärningar. Häll dem i sellerisalladen och rör om. Smaka av med salt och servera.
Allmän information
Ingredienser
Blekselleri
3 stjälkar
Roquefortost
40 g
Valnötskärnor, rostade
20 g
Rapsolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Hermesetas Flytande
5 droppar
Salt
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
1642
821
kcal
391
192
Protein g
11.5
6
Kolhydrat g
2.5
1.5
Fett g
37
18.5