Recept

Sista-minuten-present från köket: mandelsplits

Choklad funkar alltid. Med pepparkakskrydda och rostade mandlar blir chokladen till oemotståndliga mandelsplits. En god present från köket!

Preparatet:

  1. Rosta de strimlade mandlarna i en stekpanna på medelhög värme utan fett.
  2. Smält chokladen i ett hett vattenbad och rör i Hermesetas Flytande. Förfina med pepparkakskrydda och tillsätt lite socker vid behov.
  3. Rör ner de rostade mandlarna i den smälta chokladen och lägg den i små högar på en bakmatta med två teskedar och låt dem stelna.

    Tips: Förpackade i en liten burk blir de en fantastisk present från köket!
Allmän information
Klar om:
15 minuter
Kalori p.p.:
59
Produkt:
Delar:
18
Ingredienser
Strimlad mandel
100 g
Choklad (min. 85 % kakao)
100 g
Hermesetas Flytande
40 droppar
Pepparkakskrydda (kan utelämnas)
0,5 tsk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
4494
249
kcal
1070
59
Protein g
30
1.5
Kolhydrat g
60
3.5
Fett g
79.5
4.5