Recept

Skrynkliga chokladkakor med guldpuder

Eleganta godsaker till advent: Skrynkliga chokladkakor med guldpuder! Av våra kakor med Hermesetas Lättströ tar även personer med diabetes gärna för sig.

Preparatet:

  1. Värm ugnen till 175° C. Vispa ihop smör och Hermesetas Lättströ tills det blir ljust och luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Tillsätt mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt och rör om tills allt är sammanblandat och har en jämn konsistens.
  2. Rulla små runda kulor av degen och fördela dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Strö ätbart guldpulver över degkulorna och ställ bakplåten i ugnen. Grädda dina kakor i 12-13 minuter och låt dem därefter svalna på ett ugnsgaller.
Allmän information
Klar om:
40 minuter
Kalori p.p.:
82
Produkt:
Delar:
22
Ingredienser
Smör, rumstempererat
110 g
Hermesetas Lättströ
15 g
Ägg, rumstempererade
2
Vetemjöl
160 g
Sötat kakaopulver
80 g
Bakpulver
1.5 tsk
Salt
0.25 tsk
Guldpulver
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
7560
343
kcal
1800
82
Protein g
48.5
2
Kolhydrat g
125.5
5.5
Fett g
123
5.5